Ράλι στις τιμές των ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

06/11/2015 Επικαιρότητα

Αποθήκευση

Medium_photo

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών τον Οκτώβριο στην Βρετανία κατά 9,7% σημειώνοντας ρεκόρ με £205.240 κατά μέσο όρο.

 

Η αύξηση σε ετήσια βάση σημείωσε υψηλότερους ρυθμούς από το 8,6% του Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τη Halifax σηματοδοτεί την μεγαλύτερη ετήσια άνοδο των τιμών των ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Αύγουστο του 2014.

Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι η ανοδική «πίεση» στις τιμές είναι πιθανόν να συνεχιστεί και κατά τους επόμενους μήνες, την ώρα που ενισχύεται η ζήτηση για κατοικίες και παρατηρείται έλλειψη σε ακίνητα. Οι αξίες των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο αντιστρέφοντας τη μείωση 0,9% του Σεπτεμβρίου.

Οσον αφορά στο τρίμηνο οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία για το διάστημα που έληξε τον Οκτώβριο ήταν κατά 2,8% υψηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο (Μάιος-Ιούλιος). Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Halifax «η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και των οικονομικών των νοικοκυριών σε συνδυασμό με τα χαμηλά ενυπόθηκα δάνεια έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τη ζήτηση κατοικιών κατά τη διάρκεια του 2015».

πηγή : ered.gr