Μεγάλα deal στην εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης

07/12/2015 Άρθρα

Αποθήκευση

Medium_contentimage

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων, κυρίως στην εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης.

Ολόκληρες περιοχές αλλάζουν χαρακτήρα και από εμπορικές γίνονται «τοπικά διασκεδαστήρια». Συγκεκριμένα, σε συνοικίες πιο απομονωμένες και μακριά από το κέντρο ανοίγουν δεκάδες καταστήματα, είτε αρτοπωλεία, είτε ταβέρνες είτε μπαράκια ενώ λιγοστεύουν τα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών. Αλλωστε η τάση της υπερσυγκέντρωσης στα εμπορικά καταστήματα έχει προκαλέσει κρίση στα συνοικιακά εμπορικά.

Ετσι, τα μαγαζιά αλλάζουν χαρακτήρα «σώζοντας» στην κυριολεξία του ιδιοκτήτες τους, ιδίως όσους έχουν... μαγαζιά γωνία. Ομως, και στο κέντρο καταγράφονται ριζικές ανακατατάξεις καθώς ανοίγουν συνεχώς καταστήματα όλων των ειδών. Η περιοχή του Κολωνακίου είναι μια τέτοια όπου το εμπόριο έχει αντικατασταθεί από την εστίαση και τη διασκέδαση, εκεί όπου οι άδειες από το δήμο δίνονται σωρηδόν. Βεβαίως, τα ενοίκια είναι έως και 40% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα ενώ δεν υπάρχει «αέρας» ούτε για δείγμα. Ομως, αυτό δε νοιάζει τους ιδιοκτήτες που θέλουν απλά να έχουν γεμάτα τα μαγαζιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ered.gr ονόματα από το χώρο των επιχειρήσεων και του εφοπλισμού έχουν αντιληφθεί τις προοπτικές της εστίασης και της διασκέδασης και επενδύουν αγοράζοντας καταστήματα. Πρόσφατα πολύ γνωστός επιχειρηματίας, απέκτησε δύο πολύ γνωστά μαγαζιά, ένα εστιατόριο στο κέντρο και ένα καφέ - μπαρ με δεκάδες επώνυμους κάθε μέρα προς τα βόρεια προάστια. Κι έπεται συνέχεια...

πηγή : ered.gr